Gedurfde duurzaamheid

Comfortabel wonen betekent dat je onbezorgd kunt genieten van je woning en de vele voordelen die het wonen in Souburg Noord biedt. Met aandacht voor natuur en milieu, dat is zeker. Elke nieuwbouwwoning in Souburg Noord is klaar voor de toekomst. Zo bouwen we je woning gasloos en onderhoudsarm. Daarbij maken we gebruik van duurzame bouwmaterialen, die lang meegaan.

Duurzame bouwmaterialen en gasloos wonen

In Souburg Noord nemen we definitief afscheid van fossiele brandstoffen. We bouwen woningen die zijn voorzien van alle comfort. De woningen hebben een warmtepomp. De combinatie van vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de verdiepingen garandeert een comfortabel verwarmingssysteem. Vloerverwarming biedt een aangename stralingswarmte en zorgt voor minder stofcirculatie. Bijkomend voordeel is dat je geen radiatoren in je woonkamer nodig hebt, waardoor de indelingsvrijheid optimaal is. De slimme keuze van materialen, een goede ventilatie en een comfortabel verwarmingssysteem maken dat je woning een positieve impact heeft op je gezondheid.

Groen wonen

In Souburg Noord is het rondom groen. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit en de waterberging; het maakt de wijk aantrekkelijk om te wonen. De groene omgeving nodigt uit om in ieder seizoen naar buiten te gaan. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de natuur. Door de natuur zo direct te betrekken bij het wooncomfort, zijn oog voor duurzaamheid en zorg voor het milieu belangrijke verbindende factoren in de wijk.

Duurzaam van vloer tot nok

  • Met een energieprestatie (EPC) van 0,4 of lager is je woning zeer energiezuinig
  • Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel
  • De woning is hoogwaardig geïsoleerd met onder andere isolatieglas en vloer-, wand-, en dakisolatie
  • De woning wordt standaard voorzien van zonnepanelen
  • De woning heeft een warmtepomp
  • De moderne kranen zorgen voor een zuinig watergebruik
  • Het ventilatiesysteem houdt de luchtkwaliteit op een hoog niveau
  • Het hout is zoveel mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd