19 maart 2021
Geplaatst door TeamSouburgnoord

Remke en Anne-Maaike zijn dolenthousiast als ze het verlossende telefoontje krijgen van de makelaar. Ze hebben bouwnummer 26 in De Binnenplaats toegewezen gekregen. ‘’We waren maar een rondje gaan rijden om de spanning te doorbreken. Zo onverwacht zenuwachtig waren we de dag van de toewijzing. Gelukkig hoefden we niet heel lang te wachten en belde de makelaar ons met het goede nieuws. We zijn daarna direct naar de bouwlocatie gereden voor een foto om het te vieren.’’

Al langer op zoek

Remke en Anne-Maaike wonen samen in een appartement in Middelburg en vertellen dat hun zoektocht naar een woning januari 2020 begon. ‘’We hebben misschien wel 17 of 18 bezichtigingen gehad. Eerst om te kijken wat we überhaupt zochten maar de laatste 4 heel gericht. De woningmarkt was naar ons idee inmiddels ontploft en we visten 4 keer achter het net.’’ Door alle bezichtigingen wisten ze dat ze een recent gebouwde en waardevaste woning wilden mét tuin. Toen kwam nieuwbouw om de hoek kijken…

Souburg-Noord

‘’We hadden Souburg-Noord al eens voorbij horen komen tot we ook berichten op Facebook zagen. We zijn toen eigenlijk direct alles gaan volgen.’’ De locatie is voor hen ideaal, dicht tegen Middelburg aan. Eigenlijk op steenworpafstand van waar we nu wonen vertellen ze. Maar ook de sfeer, bouwstijl en groene opzet van De Binnenplaats spreekt ze direct aan. ‘’We kunnen niet wachten tot we er wonen, het hofje gaat leven, buurtkinderen er fijn spelen en we hopelijk een buurtbarbecue kunnen organiseren. Samen maak je toch de wijk!’’

Van inschrijving tot informatiegesprek

Op de vraag hoe ze het verkoopproces vonden gaan zijn ze kort en bondig. ‘’Heel prettig!’’ ‘’Het informatiegesprek met Ben (makelaar van Schinkel de Weerd Makelaardij) gaf ons een goed gevoel. Hij dacht met ons mee, liet ons dingen zien waar we nog niet aan hadden gedacht en zo ontdekten  we dat onderhoudsarme kunststof kozijnen kregen. Ideaal! Wij zaten nog helemaal aan hardhout te denken. Maar hoe fijn is dit!’’ Tevens ontvingen ze een waardebepaling van de eigen woning en een vrijblijvend financieel advies. ‘’Gelukkig ging het traject heel snel, je wist precies waar je aan toe was en wanneer je bericht over toewijzing zou ontvangen. De makelaar liet je niet in spanning en dat vonden we fijn.’'

Toekomstige bewoners

‘’Souburg Noord vinden we heel gemoedelijk, modern en rustig. Ruim van opzet. We kunnen hier toekomstgericht wonen, duurzaam, gasloos en energiearm. We hopen andere kopers beter te leren kennen. Nu zal dat lastig zijn door het Coronavirus maar we hopen toch op een moment met z’n allen naar de bouwvorderingen te mogen gaan kijken. We hopen een mooie wijk met de andere bewoners te vormen waar iedereen veel woonplezier ervaart.’’ En die buurtbarbecue… die gaat er als het aan Remke en Anne-Maaike ligt zeker komen!

Benieuwd naar de wooninspiratie van Remke en Anne-Maaike? Ze houden het hele aankoopproces in Souburg-Noord bij. Volg ze op instagram @souburgnoord.nr26